10 stvari koje planiram da kažem svojoj ćerki o seksu, a nisu sranja iz pokreta za čistoću

Izvor: Houston Press “10 things i plan to tell my daughter about sex that aren’t that purity movement crap”

Evo deset stvari koje ću sigurno morati da kažem savremenoj devojci o seksu onda kada dovoljno sazri da prevrće očima tokom tog razgovora.

Dosta čitam o pokretu za čistotu, uprkos onome što mi razum kaže. Ako nikada niste čuli za pokret za čistotu, objasniću vam. U suštini, ideja je da vi, kao otac, treba da budete jedini muški uticaj u životu svoje ćerke dok se ona ne uda. Vi „čuvate njeno srce (i vaginu)“ jer se taj zadatak može samo vama poveriti. Njoj nikako ne. Da je bog hteo da žene gazduju svojim genitalijama i osećanjima, ne bi dozvolio da se rađaju u Teksasu.

Posećujete te čudne balove na kojima plešete sa svojom ćerkom kao da ste na maturi, i dajete joj prsten vrlo sličan burmi. Kritičari se frljaju terminom „emocionalni incest“, i to je drugi najgori izraz koji sam čuo ove godine, odmah posle „gluefic“ . Onda predate svoju devojčicu udvaraču kojeg ste izabrali, a koji se prema njoj ponaša potpuno isto kao i vi, osim što i upražnjava seks sa njom.

Bolji pisci od mene, kao Libi En, dublje su se posvetili ovoj temi, i trebalo bi da provedete jedno popodne čitajući njena dela. Ona je to, pak, doživela kao ćerka pokreta. Ja sam tata i i te kako sam svestan da će reproduktivno zdravlje mog deteta biti deo mog posla. Iskreno, ne radujem se tome, ali ako nam je alternativa fetišizacija devičanstva dok drkamo Edipu, onda ću se posvetiti tom zadatku pa makar padale sekire.

Evo deset stvari koje ću sigurno morati da kažem savremenoj devojci o seksu onda kada dovoljno sazri da prevrće očima tokom tog razgovora.

10 Da je seks prelep i mnogo zabavan, ali takvi su i vožnja automobila i gomila drugih stvari koje nose i odgovornost sa sobom. Moraš da se zapitaš da li možeš sa tim da se nosiš. Ja sam znao da auto nije za mene kad sam imao 16 godina. Isto tako i sa seksom. Čekao sam dok nisam upoznao nekog ko me neće iskoristiti i ko je znao šta radi. Ne treba da se plašiš, ali treba da imaš u vidu moguće posledice, kao što su trudnoća, bolesti, i opšta zbrka koja ponekad nastane kad spavaš sa nekim s kim nije trebalo.

9 Da onom ko misli da treba da te laže, prevari ili prisili na seks nikad neće biti ni najmanje stalo do tvog užitka. Što se njega tiče, ti možeš da budeš i kuhinjska krpa. Nikom ne budi trofej.

8 Da ne treba nikad da uradiš ništa zbog čega bi mrzela sebe samo da bi te neka osoba prihvatila. Tebe ne definiše to što te drugi prihvataju, i svako ko kaže suprotno želi da te kontroliše. Ti si svoja osoba sa svojom jedinstvenom vrednošću za sebe.

7 Tvoje telo pripada tebi. Svako ko to ne poštuje ti nije prijatelj. Beži ako možeš, bori se ako ne možeš, i ne daj nikom da te ubedi da si ti to tražila ili zaslužila ako mu ne uspe ništa drugo. Ako misliš da neko može da te otpusti ili te obori u školi ili ti uradi bilo šta nažao ako mu ne uzvraćaš osećanja, onda je on jedan silovatelj koji ne voli da izlazi. Otiđi odatle i odmah reci nekome, jer ako se nije desilo tebi, desiće se nekom drugom.

“Ti si mnogo više od svoje spoljašnje lepote ili statusa kao seksualnog partnera.”

6. Jedan čin ne može da te „uništi“. Jedino što može da te uništi jeste ako dozvoliš da te izjedu sram i samoprezir, a čak i tad postoji način da se vratiš iz tog sivila. Ovo važi i za one koji pokušaju da te ubede da je seks zlo. Ta osoba je ili bila mnogo povređena ili mnogo greši.

5 Ne postoji „štimung“ niti „pokvaren trenutak“. Svako ko misli da sekunda za stavljanje kondoma kvari doživljaj je ionako verovatno vrlo loš u seksu, i treba samo da odeš i ne vratiš se dok ne odraste.

4 Ti si mnogo više od svoje spoljašnje lepote ili statusa kao seksualnog partnera. Nikad ne dopusti nikome da te ubedi da ti čini uslugu jer spava s tobom jer te niko drugi ne želi. To ti samo spodobe nabijaju krivicu.

3 Posmatraj seks kao gimnastiku. Čekaj dok ne budeš spremna, kreni polako i zapamti da niko ne može da napravi salto unazad iz prve. Takođe, pornografija je gluma, a ne vodič za seks. Ako želiš vodič, kupiću ti ga. Išao sam na časove i tako to. Ne postoji ništa što ne može da se poboljša tako što ćeš prići problemu iskreno, otvoreno, i sa voljom da učiš.

2 Ne dozvoli nikome da te slika golu osim ako ti ne smeta da ih vidi svako kog znaš… ili dok ne napuniš 18 godina jer je to protivzakonito. To važi i za slike koje sama napraviš. Ljude hapse za to.

1 U neposrednoj vezi sa ovom poslednjom rečenicom, ne moežeš da uradiš ništa što će me šokirati, razočarati me, ili, najvažnije, zbog čega ću prestati da te volim. Šta god da se desi, ja sam tvoj tata i biću uz tebe. Zato pričaj sa mnom.

Autor: Jef With One F

vpSpec009-my-father

%d bloggers like this: